Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini orantılı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kellelı kriterler kaynak önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asıl olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapılarının acil bir durumda yalnızçlandığı kadar performans göstermesini yağdırmak ciğerin mutabık kurulum, düzgün bakım ve rutin denetimler esastır ve yangının yıkıcı etkilerine karşı önemli bir müdafaaname hattı esenlar.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıkan tütünın ve mürtefi ısının autarı çıkmasını önlemek bâtınin bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yanlış montaj yahut bakım, kapının yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın baplarının profesyoneller aracılığıyla monte edilmesi ve tekdüze olarak arama edilmesi önemlidir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanma sahaından kâr kazanmak amacı ile yapılan, en lüks 100 kişi kapasiteli ve açıklık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta kişi nüshasına ilgilı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği kucakin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile ait sık sorulan sorular ve cevapları:

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir emniyet özelliğidir ve yangın veya başka acil durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını çıkarmak için tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya sert üzere malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

 ve montajıyla mücadelean tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı karşıtlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle katlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı baplara verilen isimdir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve kaideında hiçbir üstıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı Yangın Merdiveni Kapısı duvar ve en azca 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page